Uutta

Tälle sivulle päivitämme ajankohtaisia kuulumisia. Voit myös tilata sähköisen asiakaskirjeen.

 

 • Janakkalan sanomat uutinen

  Janakkalan vuoden yrittäjät 2023 ovat EMS oy:n Jari ja Eeva-Liisa Pirttinen

  Hienomekaniikkapaja EMS oy on perustettu vuonna 1995, ja se työllistää kolme ihmistä.

  EMS oy:n yrittäjäpariskunnan Eeva-Liisa ja Jari Pirttinen ovat toimineen yrittäjinä noin 30 vuotta. KUVA: NIINA KIVIRASI

  Tuuli Rantasalo

  EMS OY:n yrittäjät Jari ja Eeva-Liisa Pirttinen ovat Janakkalan vuoden 2023 yrittäjät. Palkinto luovutettiin heille lauantaina 25.11. Janakkalan yrittäjäjuhlassa.

  ”Tuli puskien takaa ja aivan totaalisena yllätyksenä”, EMS oy:n yrittäjä Jari Pirttinen kertoo.

  EMS Oy on kolmen vuosikymmenen aikana kehittynyt maahantuontiyrityksestä monipuoliseksi työkalu- ja muottivalmistajaksi. Yritys on lisäksi hienomekaniikkapaja, joka on merkittävä lankasahauksen alihankkija.

  Hienomekaniikkapaja EMS oy on perustettu vuonna 1995, ja se työllistää kolme ihmistä. Jari Pirttinen kuvaa, että pajassa suunnitellaan 3D:nä, tilataan materiaalit ja ”tehdään niistä mukavannäköisiä aikuislegoja”.

  Jari Pirttinen muutti vuonna 1990 Ruotsista Suomeen. Hänen vanhempansa olivat muuttaneet Ruotsiin 1960-luvulla, ja suomi oli hänelle vieras kieli.

  Yritys sai alkunsa, kun hän jäi työttömäksi. Yritystoiminta oli aluksi konehuoltoa ja myyntiä.

  ”Mehän olimme Suomessa oikein merkittäväkin konetoimittaja työvälinealalla. Meitä oli ainoastaan kolme maahantuojaa, ja olimme pienin niistä.”

  Nokin puhelin- ja elektroniikkateollisuuden imussa toiminta oli hänen mukaansa siihen aikaan vauhdikasta. Kun Nokia ilmoitti siirtävänsä liiketoimintansa Kiinaan, konemyynti loppui ”kuin veitsellä leikaten”.

  Sen jälkeen yritys teki huoltoa ja siirtyi itse valmistamaan tuotteita.

  Sitten tuli toinen isku, korona. Se vei noin 80 prosenttia myynnistä. Myös Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa koetteli yritystoimintaa.

  ”Vaikeista tilanteista huolimatta meillä riittää huumoria. Välillä suorastaan nauretaan, miten sitä voi mitenkään selvitä kaikesta koetusta. Toisaalta olemme myös oppineet, että jos jokin tuntuu olevan liian hyvää ollakseen totta, niin se ei voi olla totta”, yrityksen taloudesta ja hallinnosta vastaava Eeva-Liisa Pirttinen hymähtää.

  TULEVAISUUDESSA EMS oy:ssa aiotaan tehdä varovaisia investointeja, jotta tarjontaa voisi laajentaa.

  ”Markkinat muuttuvat ja tulee uusia tarpeita, joiden mukana täytyy mennä. Jos ei ole mitään sopeutumissuunnitelmia, äkkiä ollaan pihalla siitä”, Jari Pirttinen toteaa.

  Soveltamisesta ja uuden etsimestä kertoo EMS Oy:n kylkeen 2018 perustettu Norden Plast Oy.

  Viiden vuoden ikäinen tytäryhtiö tarjoaa muovituotteiden ruiskupuristusta sekä menetelmässä käytettävien muottien valmistusta.

  ”Muovituotteiden valmistus voidaan tehdä joko asiakkaan omalla muotilla tai voimme teetättää uuden tuotekohtaisen muotin. Me myös huollamme asiakkaan muotit ja pystymme siihen nopeasti, kun kuljetusmatka ei ole pidempi kuin hallin toisesta reunasta toiseen”, Jari Pirttinen toteaa.

  Janakkalaan yrittäjä on tyytyväinen. Kaikki on hänen mukaansa lähellä, mikä on hyvä asia. Myös hintataso on hänestä huomattavasti edullisempi kuin muualla.

  Kaiken lisäksi hän pitää kuntaa yrittäjäystävällisenä paikkana.

   

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:
 •   Arkisto