Uutta

Tälle sivulle päivitämme ajankohtaisia kuulumisia. Voit myös tilata sähköisen asiakaskirjeen.

 

 • Janakkalan Sanomat kirjoittaa

  Yrittäjäpariskunta Jari ja Eeva-Liisa ovat työskennelleet yhdessä jo yli 20 vuotta: "Ei ainakaan pääse unohtamaan toisen naamataulua"

  EMS Oy:n yrittäjäpariskunta Jari ja Eeva-Liisa Pirttinen kertovat arjestaan ja uudesta yrityksestään.

  Jari toimii yrityksen toimitusjohtajana ja Eeva-Liisa vastaa talouspäällikön tehtävistä.

  Valtavan kokoinen halli seisoo Turengin Patteritiellä. Hallin kyljessä lukee EMS Oy ja sen sisältä kantautuu rakennusääniä ulos asti.

  Sisällä laitteiden täyteisen hallin takana olevassa huoneessa leijailee tuoreen pullan ja kahvin tuoksu. Pöydässä istuu aviopari Jari ja Eeva-Liisa Pirttinen.

  –Eikös tämä ole ihan kodikas paikka hienomekaniikkapajaksi, he hymyilevät.

  Jari toimii yrityksen toimitusjohtajana. Samaan aikaan Eeva-Liisa taas vastaa talouspäällikön tehtävistä. Aviopari aloitti yritystoiminnan alalla jo vuonna 1991, mutta virallisesti he perustivat EMS Oy:n vuonna 1994.

  EMS Oy:n toimenkuvaan kuuluu muottien, komponenttien ja prässityökalujen huolto ja valmistus. Muottien osuus yrityksen tuotannosta on yli 30 prosenttia. Pariskunnan mukaan yrityksen kädenjälki näkyy käytännössä kaikkialla.

  –Me olemme niitä, jotka suunnittelevat ja valmistavat muotin mille tahansa osalle, Eeva-Liisa toteaa.

  Yrityksen tiloissa toimii myös Suomen suurin lankasaha, joka tuo yritykselle töitä, joita muut eivät voisi toteuttaa. Tällä hetkellä EMS Oy onkin Suomen toiseksi suurin lankasahauksen alihankkija.

  –Teemme laadukasta ja tarkkaa työtä, jonka takia olemme vakiinnuttaneet paikkamme markkinoilla.

  Uuden yrityksen synty

  Yrityksen tuotanto on laajentunut vuosien varrella myös muovituotteiden valmistamiseen. Pajalla voidaan viedä tuotteen valmistus muottia pidemmälle.

  –Voimme puristaa muovista esimerkiksi keittiötyövälineitä, putkikiinnikkeitä, kalustemuttereita tai vaikkapa nippusiteitä, Jari listaa.

  Vuoden 2018 joulukuun alussa aviopari perusti EMS Oy:n rinnalle Norden Plast Oy:n, joka keskittyy nimenomaan muovin jatkotyöstöön.

  Ajatusta toisen yrityksen perustamisesta pähkäiltiin muutaman vuoden ajan.

  –Halusimme laajentaa omaa tuotantoamme, jonka pohjalta syntyi ajatus, että haluamme tehdä jotain omaa. Yksi tuotteista, jota valmistamme on sähköjohdon naulakiinnike, Jari kertoo.

  Patteritiellä sijaitsevasta tehtaasta halutaan tehdä mahdollisimman energiaystävällinen ja tuotannosta ekologinen.

  –Olemme sitä mieltä, että muovia ja sen haittoja pitää vähentää. Teemme töitä arvojemme mukaan, jonka takia haluamme tuotannonkin olevan mahdollisimman monimuotoista, Eeva-Liisa kommentoi.

  Toiminnan laajentuessa aviopari haluaisi palkata tiimiinsä myös uutta työvoimaa. Tällä hetkellä Jarin ja Eeva-Liisan lisäksi pajalla työskentelee kaksi janakkalalaista nuorta.

  –Haluamme tukea varsinkin paikallisten työnsaantia. Ala on kuitenkin aika haastava, jonka takia uusien motivoituneiden ja ammattitaitoisten työntekijöiden palkkaaminen on vaikeaa, Jari kertoo.

  –Meillä on haku koko ajan periaatteessa auki, Eeva-Liisa lisää.

  Tällä hetkellä yrityksen tilauskirjat ovat täynnä reippaasti yli puoleksi vuodeksi ja parivaljakosta näyttää siltä, että kehityskäyrä on ylöspäin.

  Tältä Turengin Patteritiellä sijaitsevassa pajassa näyttää.

  Yrittäjän arki

  –Kyllä, teemme pitkää päivää, aviopari toteaa.

  Työpäivät alkavat kahdeksan maissa aamulla ja venyvät helposti myöhään iltaan asti. Tehtaan puolella koneet ovat kuitenkin käynnissä yön yli, jonka takia pajalla täytyy käydä vielä työpäivän jälkeenkin katsomassa, että kaikki on kunnossa.

  Parivaljakon mukaan yhdessä työskentely on kuitenkin vain vahvistanut kohta jo 30-vuotista avioliittoa.

  –Ei ainakaan pääse unohtamaan toisen naamataulua, Eeva-Liisa nauraa.

  Töissä pariskunta toimii työparina ja vapaa-ajalla avioparina.

  –Kyllä täällä aika kiivaita keskustelujakin välillä käydään. Parasta kuitenkin on ollut se, että tietää täsmälleen, mitä se toinen ajattelee eikä työtilanteissa tarvitse jännittää, Jari kertoo.

  Yhdessä työskentelyssä on totta kai myös varjopuoli. Toisinaan työpäivät saattavat nimittäin venyä kotiin asti.

  –Joskus jostain asioista keskustellaan vielä ennen nukkumaanmenoa. Hyvä asia on se, että asiat saadaan käsiteltyä loppuun, mutta silloin työpäivä ei pääty. Toisaalta yrittäjän työpäivä ei pääty ikinä, Eeva-Liisa hymyilee.

  LUE LISÄÄ

  27.3.2019 06.00 Anni Niemi  Janakkalan Sanomat

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:
 •   Arkisto